UNDER YTAN

FEM SANNINGAR
OM BLÄSTERTEKNIK

UNDER YTAN

FEM SANNINGAR OM BLÄSTERTEKNIK

Testa sanningshalten
Kom till Blästerteknik

Vill du testa blästring hos Blästerteknik? Du kan välja två olika vägar. Den ena är att du ställer krav på ytan och/eller tryckspänningar och låter oss välja den mest optimala tekniken.

Den andra är att du ger oss några detaljer att prova olika tekniker på så får du själv bedöma vad som är lämpligast.

I båda fallen står vi för all rådgivning du behöver.
Börja med att kontakta oss!

LÄS MER OM OSS

#1

Vi tar bort all spänning

Blästring är en ytbehandling, det är helt sant. Men bakom ytan händer det mera. Varje liten stålkula från blästerpistolen fördelar tryckspänningar över hela metallytan, som i sin tur tar ut negativa spänningar i materialet. I princip detsamma som när en smed hamrar en metall mot sitt städ. Resultatet är ett mer elastiskt och hållbart gods. Det här är en säkerhetsåtgärd. När vi stålkuleblästrat den härdade gräsklingan till en röjsåg, minskar risken för att den ska splittras om du kör i en sten. När vi behandlat fjäderstålet i en babysits, så reduceras risken för utmattning och den håller en generation till. På samma sätt förbättras hållbarheten på komponenter i till exempel en lastbil.
För säkerhets skull.

#2

Vi gör skarpa produkter slöa

Produktsäkerhet handlar ofta om slutanvändaren, men vi och våra kunder tänker också på mellanledet och montörerna som jobbar där. Snabbt och enkelt ska de sätta ihop detaljer från olika underleverantörer. De gillar när detaljer mellanlandar hos oss. Många sådana detaljer kommer nämligen till oss med utstickande grader och vassa kanter. Det beror bland annat på att laserskärning blivit allt vanligare. Men när vi bearbetat, trumlat eller blästrat detaljerna är alla vassa kanter borta. Bra för säkerheten och tempot i nästa led, monteringen.
Att varje detalj dessutom får en snygg, matt yta är förstås ett plus för slutanvändaren.

#3

Vi behandlar allt som småsaker

Om vi säger trumling tänker du på mindre detaljer, men hos oss finns kapacitet för större produkter, upp till ca 250 mm, och stora volymer i våra vibrationstrumlare. Väldigt många produkter blir ju ständigt större och tyngre, och vi anpassar oss till det. Samma förhållande gäller vår blästring. Du skulle bli förvånad över hur mycket som ryms i våra automatiserade blästermaskiner. Trots all automatisering behövs nämligen det manuella handlaget i många situationer. När godset är tunt, när materialet är mjukt eller när din logotyp ska blästras på glas.

#4

Vi tolererar inte skägg

Missprydande gjutskägg. Gradningar. Svetsfogar. Glödskal. Korrosion. Allt förvandlas till en snygg yta hos Blästerteknik.

 

Tekniker.
Vibrationstrumling
Blästring stålkulor
Blästring alusilikat
Blästring glaskulor
Blästring rostfria kulor
Slungblästring stål alt rostfria kulor
Manuell blästring med sand (garnet) & glas

Material.
Gjutgods, aluminium och zink
Svartstål och rostfritt stål
Fjäderstål
Härdat stål
Ädelmetaller som koppar & mässing
Glas och speglar

Blästring med glaskulor nipplarBlästring med rostfria kulor spakarBlästring med aluminiumsilikatslungblästering med stålkulor klingaBlästring med plastSlungblästring med rostfria kulor energikassett

#5

Vi gör gärna om saker

Hör du till dem som fort tröttnar på tekniktugg och bara vill ha rätt yta till rätt kostnad? Då är Blästerteknik rätt partner för dig. Med Nordeuropas största och förmodligen mest moderna maskinpark för automatiserad legoblästring finns alla förutsättningar för ett bra samarbete. Vi är kort sagt rätt riggade för att göra samma sak, om och om igen. Allt fler av våra kunder upptäcker fördelar med att flytta sin egen ytbehandling till oss och istället fokusera på sin kärnverksamhet. På så vis har de alltid tillgänglig kapacitet för nya produkter som ska ytbehandlas.

OM BLÄSTERTEKNIK

Blästerteknik är Nordeuropas största och förmodligen modernaste maskinpark för automatiserad legoblästring. Vi har en erkänt bra kunskap för att lösa olika specialuppdrag åt både industrin och andra kunder. Vi jobbar ofta tätt tillsammans med kunden för att ta fram den där speciella ytan som efterfrågas. 

REFERENSKUNDER

ABB, Husqvarna, Babybjörn, Invacare, Emab, Isaberg Rapid, Zinkteknik, Ages, Laserkraft, Värnamo Sliperi & Glas

Kontakta oss

Företaget

Blästerteknik i Gislaved AB
Org.nr: 556695-7212
Faktura: Invoice@blasterteknik.se

Besök oss

Baldersvägen 31,
332 35 Gislaved

Ring & maila

0371-809 90 
erik@blasterteknik.se
jorgen@blasterteknik.se

Prata med oss

Jörgen Stjerneby

VD - Ägare/försäljning

+46 371-809 94

jorgen@blasterteknik.se

Erik Thorup

Produktionsplanering/Logistik

+46 371-144 88

erik@blasterteknik.se