Professionell legoblästring med stora resurser

Hos Blästerteknik hittar du erkänt duktiga blästerspecialister och en stor modern maskinpark för automatiserad blästring. Vi löser blästringsuppdrag åt tillverkande industri i hela Norden.

Från detaljer som är 3 x 3 mm till 3 meter stora delar. Det kan exempelvis handla om mindre optiska detaljer, komponenter för möbeltillverkning eller delar till tung fordonsindustri.

Vi diskuterar gärna det du vill ha blästrat  – vad det ska användas till och vilka krav som ställs på slutresultatet? Med gedigen kunskap kan vi snabbt ge dig råd och flexibelt välja rätt teknik för att leverera ditt bästa slutresultat.

Kontakta oss direkt

Många trogna kunder

Fler och större maskiner, tillsammans med ett omfattande know-how, gör att vi kan erbjuda unika möjligheter för legoblästring av stora volymer. Detta har lett till mångåriga relationer med flera av våra kunder. Bland dem hittar du Husqvarna, Babybjörn, Tibnor, Gnotec, Bufab,  Invacare, Emab, Isaberg Rapid, Zinkteknik, Ages och Laserkraft.

Vi är alltid intresserad av ditt blästringsuppdrag, oavsett volym eller storlek på detaljen.

Prata med oss redan idag

Blästring skapar din perfekta yta

Blästring är en mycket effektiv slip- eller rengöringsmetod som kan användas av flera anledningar. Det kan handla om att få bort rost eller smuts från metallföremål, runda till kanterna på skurna eller stansade detaljer, slipa bort svetsfogar, ge ädelmetall och rostfria detaljer en estetiskt enhetlig yta eller skapa bättre vidhäftning inför vidare ytbehandling. Detaljer som ska vidare till lackering behöver ha den bäst förberedda ytan för att slutresultatet ska bli riktigt bra.

Blästring användas också för att förbättra utmattningsegenskaperna hos bland annat fjädrar, borrstänger, kugghjul, sågklingor och material inom flygindustrin. Vilken typ av blästring vi använder bestäms efter varje objekts unika förutsättningar och krav.

Ta hjälp av vår kunskap

VÅRA TEKNIKER

Blästring innebär att vi med hjälp av tryckluft eller ett mekaniskt hjul blåser/slungar olika typer av blästermedel på detaljerna. Beroende på detaljernas storlek eller yta använder vi olika maskiner. Vi kan erbjuda både slung-, trumlings- och tryckluftsblästring tillsammans med några egna specialbyggda blästermaskiner. Generellt sett ger trumling den mjukaste och lenaste ytan, tryckluftsblästringen skapar en finare ytstruktur och den mekaniska slungblästringen resulterar i en något grövre struktur. Slungblästringen är dock den snabbaste blästerprocessen.

Våra vanligaste media

- Keramiska stenar

- Plastmedia (chips)

- Stålkulor

- Rostfria kulor

- Alusilikat

- Aluoxid

- Glaskulor

- Garnet (sand)

Material vi vanligen blästrar

- Gjutgods, aluminium och zink

- Gjutgods, stål

- Svartstål och rostfritt stål

- Fjäderstål

- Härdat stål

- Ädelmetaller som koppar & mässing

- Bearbetad aluminium

 

UTMANA OSS GÄRNA PÅ ANDRA MATERIAL

OM OSS

BLÄSTERTEKNIK HAR RESURSERNA
SOM INGEN ANNAN HAR

Blästerteknik är Nordeuropas största och förmodligen modernaste maskinpark för automatiserad legoblästring. Vårt stora urval av blästertekniker och olika blästermedia gör att vi oftast kan erbjuda rätt teknik för rätt slutresultat.

Med kunskap och erfarenhet ända sedan 1988 har vi blivit experter på att lösa olika specialuppdrag åt både industrin och andra verksamheter. Vi jobbar vanligen tätt tillsammans med våra kunder för att ta fram den där speciella ytan som efterfrågas. Vi är flexibla, snabba och bra på att leverera. De detaljer vi blästrar får alltid de bästa förutsättningarna för nästa steg i processen till en färdig produkt.

 

MILJÖMEDVETEN PRODUKTION 

Alla våra blästermaskiner jobbar i slutna system med separata reningsverk. Det gör att vi inte släpper inte ut några skadliga ämnen. Stoftet och slaggen från blästringen analyseras regelbundet och medför inga miljörisker. Blästermedia återanvänd i den mån det går. Stålkulorna återanvänds upp till två hundra gånger då den tar slut och sugs ut, glaskulorna återanvänds fem till 15 gånger och vår sand rullar igenom fem till åtta gånger. 

 

Blästerteknik i Gislaved AB är sedan 2016 kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.

LADDA NER VÅRT ISO 14001-CERTIFIKAT

ISO 9001ISO 14001

Kontakta oss

Jörgen Stjerneby

VD - Ägare/försäljning

+46 371-809 94

jorgen@blasterteknik.se

Pillontuz Honkala

Produktionsplanering/Logistik

+46 371-144 88

pillontuz@blasterteknik.se

Företaget

Blästerteknik i Gislaved AB
Org.nr: 556695-7212
Faktura: Invoice@blasterteknik.se

Besök oss

Baldersvägen 31,
332 35 Gislaved

Ring & maila

0371-809 90 
pillontuz@blasterteknik.se
jorgen@blasterteknik.se